неділю, 18 січня 2015 р.

про моє мило - близьке знайомство

Настав час познайомити вас ближче із представниками роду "мило органічне рослинне" :))

Я купую органічну мильну основу напряму з Німеччини (компанія Logona), на українському ринку її немає. Чому саме цю, а не, наприклад, білоруську Melta Organic або англійську Crystal, чи німецьку Zetesap? Тому що вона складається виключно з екстракту мильного горіха, екстракту кореня мильнянки та екстракту ламінарії. ВСЕ. Більше там нема нічого. Ніяких лугів (рос. щёлочей), ніяких консервантів, ніяких відбілюючих речовин та віддушок... НІ-ЧО-ГО. Лише ці три компоненти. Аналогу цій основі в Україні нема.

Мило з цієї основи чудово доглядає за шкірою: зволожує, живить, пом"якшує, очищує. Вона прекрасно піниться. Нею можна мити також і волосся, і посуд, і будь-які побутові речі і поверхні. Вона універсальна. Врешті-решт, вона "проста, як 5 копійок", а я люблю прості і корисні речі.

Ця мильна основа дещо дорожча за перелічені мною білоруську, англійську та німецьку. Але вона того варта. І той, хто спробував моє мило, у тому вже переконався. До того ж, я не "задираю" ціну на мило, воно цілком доступне - в середньому 20-30 грн/шматок.

Моє мило не розкисає у воді, повільно змилюється, має приємний природній аромат і натуральний (не "кислотний") колір.

У виробництві я не використовую штучних барвників, ароматизаторів, емульгаторів, стабілізаторів, оксиду цинку, діоксиду титану, лимонної кислоти, тваринних жирів тощо.

Що ж я кладу в мило?

 1. базові (жирні) масла: виноградної кісточки, оливкове, персикове, абрикосове, лавандове, кедрове, сезамове (кунжутне), календули, звіробою, ромашки, грецького горіха, макадамії, горіха кеш"ю, аргани (залізного дерева), ши (каріте), кокосове, пальмове, пальмоядрове, какао-масло, солодкого мигдалю, авокадо тощо.

2. ефірні масла: ромашки блакитної, чайного дерева, зеленої кави, лаванди, фенхелю, троянди, рожевого дерева, евкаліпту, м"яти перцевої, м"яти колоскової, меліси, апельсина солодкого, апельсина гіркого, цитронелли, лимона, грейпфрута, бергамоту, сосни сибірської, ялиці, ялівцю, кедра, кропу, чебрецю, шавлії мускатної, мускатного горіха, кориці, ванілі, імбиру, гіркого мигдалю, елемі, неролі, найолі, бея, аїру, герані, каєпута, мандарина, чорнобривців, материнки, іланг-іланга, пачулі тощо.

3. натуральний домашній мед із дідусевої пасіки - ароматний, смачний, справжній.

4. натуральний колаген - рослинний. Отримують біотехнологічним шляхом, наприклад, із протеїнів пшениці. Безпечний, не викликає алергії. Дуже дорогий і застосовується в дуже малих дозах у шампунях, масках, кремах.

5. спеції та інші харчові добавки: куркума, імбир, кориця, ваніль, какао, свіжомелена кава, рисова пудра, вісяна пудра, вівсяні пластівці, кардамон, мелений лавровий лист тощо. Все перетирається вручну в ступці.

5. сухоцвіти і натуральні трави: лаванда, безсмертник, пижма, чебрець, евкаліпт, ромашка, шавлія, календула, розмарин, кріп, м"ята, меліса тощо. Також все сама перетираю у ступці.

Загалом ось так.

Більш детально про різні "смачні" милка розповідатиму поступово.

Пішла вишивати бісером браслет до годинника чудовій людині, майстру валяння і пісочної анімації, Світлані Мелобенській (її ще знають як "тьотю Свєту") :))))

Ваша Даринка.

Немає коментарів:

Дописати коментар